Bőrünk védelmezője, a természetes szappan

több natúr szappan

A szappan a legrégibb mesterséges tisztító-, illetve tisztálkodószer. Az ember már évezredek óta használja mosószerként, valamint bőre tisztítására és ápolására. A régészeti ásatások bizonyították, hogy a babilonaiak már ismerték a szappankészítést.

Zsíros, olajos alapanyagokból készül, melyet lúgos anyaggal együtt főznek, az eredmény pedig kiválón alkalmas arra, hogy eltávolítsa bőrünk felszínéről a szennyeződéseket, a zsírt és a baktériumokat.

Feltalálása óta sokat fejlődött a szappangyártás technológiája, ma már számos különböző típusú termék áll rendelkezésre a piacon. Az adalékanyagokat tartalmazó, ipari körülmények között gyártottak mellett léteznek kézzel készített, hidegen előállított szappanok is, amelyek a természetes összetevőknek köszönhetően egészségesebbek. Ezek gyakran színes és illatos anyagokat és gyógynövényeket is tartalmaznak, amelyek tovább javítják a bőr állapotát.

A számunkra legmegfelelőbb termék kiválasztásához fontos ismernünk a bőrtípusunkat, azaz, hogy száraz, zsíros, kombinált, normál vagy esetleg érzékeny a bőrünk, és ennek megfelelő összetevőkből készült mosakodószert érdemes választanunk.

Az összetevőkön túl arra is érdemes figyelmet szentelnünk, hogy a szappan esztétikai élményt is nyújtson. Ma már különböző illatú, színű és formájú, igazán szép darabok várják, hogy kiválasszuk közülük a számunkra minden szempontból megfelelőt. Egy szép szappan láttán mindjárt jobban indul a napunk és akár fürdőszobánk díszeként is szolgálhat.

Próbáld ki az Olivia Natural kecsketejes vagy natúr szappanjait és fedezd fel a természetes tisztaság élményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük