A szerepjátékok a felnőtt életre készítenek fel

szerepjátékok túzoltó

A gyerekek kicsi korukban a legtöbb dolgot utánzással sajátítják el. Ezért is nem mindegy, hogy mit látnak otthon a szülőktől: szorgalmas munkát vagy tévé előtti punnyadást, jókedvű párbeszédeket vagy örökös veszekedést.

A felnőttek izgalmas, változatos életét könnyebb úgy utánozni, ha megvannak a szerepjátékok során a gyerekek számára biztonságosan használható eszközök. Ezeknek gazdag tárházából válogathatunk az alfajatek.hu oldalán.

Kisfiúk és kislányok is szívesen főzögetnek egy babakonyhában, és örömmel utánozzák a doktornénit vagy doktorbácsit az orvosi és fogorvosi játékszettek sok-sok kiegészítőjét használva. Csak győzzük nyitva tartani a szánkat, amíg a fogainkat vizsgálgatják!

Figyeljük meg gyerekeinket a szerepjátékok közben, mert sok idősebb szülő arról számolt be, hogy a folyton doktorost játszó gyerekéből orvos lett, míg a tanító nénit játszóból tanár. Azok a kisfiúk, akik már kicsi korban rendkívül vonzódnak a szerszámokhoz, és szerepjátékaik közben órákig tekergetik a játékcsavarokat, felnőtt korukban ügyesebben boldogulnak a ház körüli karbantartó munkákkal.

Fontos szerepe van a fantáziának is a szerepjátékok alatt. A tündéres és hercegnős mesék fordulatai, vagy a fiúknál az autóversenyzős, katonás, rendőrös, üldözős, menekülős játékok kitalálása és megvalósítása a gyerek egész személyiségét igénybe veszi, és rengeteg területen fejleszti őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük