Milyen padlót válasszunk akkor, ha gyerekek vannak a házban?

laminált padló és tini ágy

Ha gyermeket várunk, akkor sok dolgot érdemes átgondolni. Mondjuk azt, hogy milyen padlóburkolat legyen: szőnyeg, kő, parketta, laminált padló, legyen -e padlófűtés? Ezek mind lényeges kérdések, érdemes átgondolni a pro- kontra érveket, hogy ne baltázzuk el a döntést.

Lehet, hogy megtapasztaltuk már kisállatoknál, hogy bizony a rendre nem szoktatott kis élőlények nagyon komoly károkat tudnak okozni – de ennél nagyobb gond lehet, ha a különféle szennyeződések betegségeket okoznak a kisbaba számára, aki a földön csúszik-mászik.

Az anyagi és az egészségügyi kár-minimalizálás érdekében érdemes a laminált padló mellett dönteni, mely alkalmas arra, hogy padlófűtést tegyünk alá, így nem kell, hogy gond legyen a meleg sem, emellett pedig könnyen tisztíthatóak ezek a termékek és nagy a variabilitás a kínálatban is.  Az ilyen típusú padlóburkolatok azért minősülnek ideális választásnak egy otthonban, mert úgy tudják a szőnyegpadlók igényes és egységes képét biztosítani, hogy közben könnyen tisztíthatóak és részben ebből adódóan jóval hosszabb az élettartamuk is.

Egy olyan szőnyegpadló esetén, amit nem lehet felszedni a kiszárítás még hosszabb időt vehet igénybe a tisztíttatás, ha a kisgyerek valamilyen formában beszennyezi azt, vagy ha egyszerűen fel akarjuk frissíteni a szőnyeg szálait, hogy ne a piszokba másszon a gyerek. A laminált padló előnyei itt is megjelenik, hiszen a ezek a parkettáknál jóval kedvezőbb áron kapható padlóburkolatok bármivel tisztíthatóak, fertőtleníthetők. A laminált padlók között is találhatóak a lorincparkett.hu weboldalon különleges exkluzív darabok, melyek fancy hatást keltenek a lakásokban. Színekből sincs kevés napjainkban, mindenféle stílusból és árnyalatból válogathatnak az érdeklődők a laminált padlóburkolatok között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük