Gyerekbútor: dizájn vagy praktikum, esetleg mindkettő?

Manapság a dizájnerek igencsak szabadjára engedik fantáziájukat, ha gyerekbútorok tervezéséről van szó. Évről évre rukkolnak elő a tervezők olyan gyerekbútorokkal, amelyeket látva a szülők elolvadnak és nem tudnak ellenállni, hogy ne vegyék meg csemetéjüknek, így a gyerekszoba akár egy mesebirodalommá is válhat. Tehát ma már igencsak jellemzők a gyerekbútorokra a vidám színek, mesés, játékos mintázatok.

Ha kisebbekről van szó, akkor a gyerekbútorok esetén nem ritka, hogy az ágy valamilyen formát, például egy autót vagy egy házikót formáz meg. De gyakori az is, hogy a felnőtt bútorok kicsinyített mása kerül piacra, mint például egy irodaszék, ami gyermekméretű és vidámabb színű.

Persze a gyerekbútorok esetén nem csak a külső fontos, lényeges szempont a praktikussága, esetleg a helytakarékossága. Így gyakori, hogy egy emeletes ágyhoz tartozik egy íróasztal, valamint szekrény, amely az ágy alatt helyezkedik el.

A tervezők mindezek mellett arra is figyelnek, hogy a gyerekbútorok kevésbé legyenek veszélyesek, így rendszerint puhább anyaggal borítják, a sarkait pedig lekerekítik.

Ha tehát gyerekszobát kell berendeznünk, sokszor nem az a kihívás, hogy milyen bútort vegyünk bele, hanem az, hogy melyiket ne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük