Fényáteresztő és sötétítő függöny egyben: a sávroló

savrolo_visszatukrozodes

A sávroló egy rugalmas és könnyen felszerelhető megoldás az árnyékolás kérdésére. Mivel egy szerkezeten belül osztja ketté a sötét és a világos sávokat, így egyben látja el a sötétítés és fényáteresztés funkcióját, beállítás szerint. Ezt függönyökkel külön kell megoldani.

Külön van szükség fényáteresztő és sötétítő függönyökre ugyan ehhez. A sávroló tehát egy rugalmasabb megoldás, ami ráadásul nem is igényel annyi tisztítást és helyet, mint a függöny. Mondhatjuk a sávrolót a függöny legegyszerűbb és legolcsóbb alternatívájának is. A megfelelő fényviszonyok rengeteget számítanak egy helyiségben, legyen szó akár az otthonunkról, akár a munkahelyünkről. Még a teljesítőképességünkre is kihatással vannak.

Gondoljunk csak bele a lámpafénybe, ha például homályos, nem erőteljes, vagy halogén, akkor fáradtabbá tehet minket. Ha sötét van, szintén előjöhet a fáradtság. Nem véletlen lehet elősegíteni a kisbabák pihentető alvását azzal, ha besötétítünk egy szobában. A sávrolónak köszönhetően egy szerkezeten belül oldható meg a sötétítés és árnyékolás, így megkönnyíti a dolgunkat. A kézi gyöngyláncműködtetésével könnyen állítható, így nem kell a függönyök huzigálásával foglalkoznunk.

A sávrolót egyszerű formavilága könnyen beilleszthetővé teszi bármilyen helyiségbe. A sávroló minimalista megjelenése még dekorálja is a tereket, ezért egyszerre kedvelt megoldás irodák és családi házak árnyékolására is. A jobbotlet.hu oldalán érdemes körülnézni a minőségi és stílusos kiszerelésekért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük