Alumínium redőny a modern választás

redonyA redőny egykor szinte természetes tartozéka volt a családi házaknak. Különösen a „kockaházak” alapvető tartozéka volt a redőny. Talán emiatt is a rendszerváltást követően népszerűtlenné vált ez az árnyékolási megoldás, azonban ma ismét reneszánszát éli. Minek köszönhető mindez?

Nos bár a redőnyök alapvető működési elve azonos maradt, mégis alapjaiban megújult. A fa és műanyagredőnyök helyébe ma már az alumínium redőny lépett, ami nem csak esztétikusabb, de számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Az alumíniumredőny lécei ellentétben a műanyaggal nem lukacsos szerkezetű, hanem purhabbal ki vannak töltve, és a lécek tökéletesen illeszkednek egymáshoz és az idők során sem vetemednek. Ennek köszönhető, hogy a fényt tökéletesen képes kizárni, és kiváló hang és hőszigetelő-tulajdonságokkal is bír. Az alumíniumredőny egy családi ház energiamegtakarításához akár 5-30%-kal is hozzájárulhat.

Másik igen komoly előnye a betörésvédelem. Az alumíniumredőnyök ugyanis akár kulccsal is zárhatóak, így kívülről nem tolhatóak fel. Létezik kulcsos és reteszes megoldás is. Az alumíniumredőnyökhöz kiválóan illeszkedik a motoros redőny megoldás is, amivel olyan extra funkciókhoz juthatunk, mint a programozhatóság, vagy éppen az automatikus szélérzékelés, ami a viharkárok ellen is véd.

Az alumíniumredőny igen esztétikus is, hiszen a renolit fóliának köszönhetően, szinte bármilyen színben, vagy tetszőlege, például famintázattal is beszerezhető.

Nem véletlen tehát, hogy az árnyékolástechnikában a redőnyök a reluxát, vagy függönyöket messze lekörözve jelentenek ideális megoldás a családi házak és lakások számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük