Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra

Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a finn államelnök által a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységének elismerésére 2007-ben alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra – hívta fel a figyelmet a nemzeti forduló lebonyolítását végző Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága.

Pályázni nagyvállalati, kis- és középvállalati, mikrovállalati, közszféra és nonprofit szervezet, oktatási, egészségügyi és szociális szervezetek kategóriában lehet, illetve jelentkezni lehet még csak „papíron” létező, úgynevezett potenciális minőség-innovációval bármely kategóriában.
Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke az MTI-nek elmondta, hogy Magyarország eddig sikeresen szerepel ezen a nemzetközi pályázaton, amelyhez 2013-ban csatlakozott. Azóta az összes pályázat mintegy 10 százalékát, 12-14 pályaművet magyarországi szervezetek nyújtották be, közülük többen nemzetközi díjnyertesek lettek.
A fokozatosan bővülő pályázati rendszernek tagja még az alapító Finnországon kívül Magyarország, Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Izrael, Kazahsztán, valamint az idei évtől Litvánia és Spanyolország.
A pályaművek nemzeti szintű elbírálása során a kategóriánkénti első három magyar pályázat elnyeri a nemzeti bizottság elismerő oklevelét, a nemzeti szinten kategóriánként legmagasabb pontszámot elért pályázó pedig tovább jut a nemzetközi megmérettetésre.
A szervezők tájékoztatása szerint a nemzeti díjkiosztó ünnepség 2015 novemberében Budapesten, a nemzetközi díjkiosztó gála 2016 januárjában Észtország fővárosában, Tallinnban lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük