A Mi a manó című musicalre lesz az eddigi legdrágább a jegy a West Enden

Hiába hirdetik londoni színházak olyan színészekkel a produkcióikat, mint Nicole Kidman, Judi Dench és Benedict Cumberbatch, a rendkívüli érdeklődés miatt mégis a Mi a manó (Elf) című musicalre lesz az eddigi legdrágább a jegy a West Enden. A karácsonyi előadásokra szóló belépőkért 244 fontot (106 ezer forintot) is elkérnek.

Az Elf producereit bírálatok érik amiatt, hogy a szülőknek több száz fontot kell kiadniuk, ha el akarják vinni gyerekeiket a darabra, amely egy Északi-sarkra keveredett árváról szól. A fiú bemászott a Mikulás puttonyába, így került oda, majd a karácsonyi ajándékokat készítő manók segítője lett. A történet 2003-as hollywoodi változata kasszasiker volt Will Farrell főszereplésével.
A musical iránti érdeklődés akkora, hogy az interneten 650 fontért (282 350 forintért) árulják a jegyeket másodkézből. A The Times című lap kiszámolta, hogy egy négytagú család több mint ezer fontot kellene, hogy fizessen a jobb helyekért a Dominion Színházban, de még a legolcsóbb belépők is 200 fontba kerülnének négy főnek.
A producerek szerint a költséges díszlet és az tornássza ilyen magasra a jegyárakat, hogy a darabot az október 24-i bemutató után mindössze 10 hétig játsszák.
A rekordot eddig az utóbbi időszak egyik legnagyobb sikere, a The Book of Mormon tartotta a West End történetében 202,25 fontos jegyárral.
Mark Shenton színházkritikus a csillagászati összegekkel kapcsolatban megjegyezte, „határ a csillagos ég”, azt azonban meglepőnek tartja, hogy az Elf révén olyan darabé lett a rekord, amelyben nem szerepelnek igazán nagy nevek. „Családi show, és pont ez a lényeg: megfejhetik a családokat” – mondta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük