Kinek és mikor éri meg a szerver bérlés?

szerver bérlés, szerver terem és hölgy

Egyre több embert érintenek a különféle tárhely bérlési lehetőségek, egyre nagyobb adatmennyiséget halmozunk fel virtuálisan és ezzel párhuzamosan gyarapodik a szükségletünk arra is, hogy szerezzünk pár új GB vagy TB adattárhelyet. Azonban vannak, akiknek még nagyobban kell gondolkodniuk, mondjuk, akiknek honlapjuk, saját webshopjuk van.
Ha nem szeretnénk áldozatokat és elhordozhatatlan terheket vállalni, akkor érdemes a szerver bérlés mellett döntenünk. Jó persze ez csak vicc volt – azért nem kell a szerver karbantartásával olyan borzasztó sok időt és nagy terheket hordoznunk, de az kétségtelen, hogy felesleges erőfeszítésnek számít az, ha a saját otthonunkban és irodánkban alakítjuk ki a szervertermet, amikor a szerver bérlés lehetősége már világszerte elérhető, illetve jól begyakorolt metódus mentén igényelhető ez a szolgáltatás a csomagok méretétől függő áron.

Nagy általánosságban, ha megnézzük az árakat, a szerver bérlés nem egy drága dolog. Magánemberek számára is szükség lehet tárhely bérlésre, akár csak egy Google Drive bővítés során, de cégek számára megeshet, hogy ezek a tárhely opciók kevésnek bizonyulnak és ilyenkor kell egy egész fizikai számítógépet, azaz egy szervert kibérelni.

Akkor válik ez szükségszerűvé, amikor egy cég webshopja kinövi magát akkorára, hogy nem férnek el a termékek egy kisebb tárhelyen, vagy ha céges adatok, képek, dokumentumok nem férnek már el. Esetleg, ha valaki magánvállalkozóként fotózással, videózással foglalkozik és akár évekig is, vagy korlátlan ideig kívánja tárolni a különböző nagyfelbontású, szerkesztett és nyers videó, kép és hanganyagokat. Ezek mind nagy helyet foglalnak a virtuális platformokon ezért a biztonság és az egyszerűség kedvéért is érdemes egy teljes szerver bérlésében gondolkodnia az érintetteknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük