EU szabványos játszótér a biztonságos kikapcsolódásért

EU szabványos játszótér

Létezik egy úgynevezett európai norma a játszóterek számára. Az EU szabványos játszótér ezért azt jelenti, hogy megfelel az európai követelményeknek mind a telepítés, mind az eszközök tekintetében a játszótér.  

Ezek a követelmények elsősorban a biztonságot hivatottak garantálni. A gyerekek biztonságos kikapcsolódása az EU szabványos játszótereken van a legmagasabb szinten garantálva. Amennyire lehet, fontos minimalizálni a sérülések és balesetek bekövetkezését a gyerekek által használt helyeken. Egy EU szabványos játszótéren pontosan ez a fő cél, a minőségi eszközök mellett. A helyes alkalmazás csökkenti a balesetek előfordulását, még ha teljes biztonságot nem is lehet garantálni, hiszen a használattól függ, kivel-mi történik.

Az EU szabványos játszóterekre vonatkozó szabályokat 5 évente frissítik, ezáltal mindig korszerűek lehetnek. Kitérnek az EU szabványos játszótereken található eszközök esési magasságára, a talaj burkolatára, alapozására, valamint a talaj elhordására és letaposására.

Továbbá, egy EU szabványos játszótér eszközein nem lehetnek sem kemény, éles, szúrós, hegyes részek, vagy kiálló szegek, szálkák, csavarok. Nem mellékes szempont a környezetbarát, újra hasznosítható anyagok és a nem mérgező festékek használata. A faberland.hu oldalán garantáltan ilyen játék eszközök beszerzésére van lehetőség, melyek egyszerre lesznek biztonságosabbak, minőségibbek és esztétikusabbak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük