Brassói

brassoiA magyar étkezőasztalokról nem hiányozhat a brassói aprópecsenye sem. Aki kedveli a magyaros, fűszeres ízeket annak ajánlatos elkészítenie egy isteni brassói aprópecsenyét. Maga a brassói nem egy túlkomplikált étel, de amint elkészítjük, és tálaljuk biztosak lehetünk benne, hogy mindenki azt fogja mondani, hogy isteni brassói volt ma az ebéd.

Nézzük, hogy milyen, hozzávalók szükségesek ahhoz, hogy elkészítsük négy főre az isteni brassóit. 80 dkg burgonya, 50 dkg sertéscomb, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál napraforgó olaj, 2 evőkanál delikát, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél kiskanál morzsolt majoránna, petrezselyemzöld, olaj a burgonya megsütéséhez, őrölt bors.

Elkészítését a következőképpen javasoljuk:

Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg, tegyük rá a feldarabolt húst. Majd ízlés szerint fűszerezzük meg az alapanyagokat. Ezután öntsük fel vízzel, az elpárolgott vizet pedig pótoljuk. Amíg a hús párolódik, addig készítsük el a krumplit, daraboljuk fel miután megtisztítottuk, tegyük sós, vagy delikátos vízbe és főzzük meg, de ne főzzük szét, mert meg kell pirítanunk olyanon. Miután a hús és a krumpli is elkészült keverjük össze és tálaljuk az isteni brassói aprópecsenyét.

Elkészítési idő körülbelül 70-80 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük