Műfű árak és az árképző szempontok

műfű árak

A műfű árak megközelítésében fontos tudatosítani azt, hogy ez tulajdonképpen egy beruházás, amelynek egyszeri megfizetése egy 10-15 évig tartó, nagyszerű megoldást biztosít, akár fenntartási költség nélkül.

Noha a természetes füvesítés jóval olcsóbb művelet, ugyanakkor a karbantartása és megújítása végül sok esetben az átlagos műfű árakat meghaladó mértékű ráfordítást eredményez. Ne ijedjünk meg tehát a műfű árak láttán, hanem hosszú távú szemlélettel és specifikus igényességgel tekintsünk erre a praktikus és esztétikus projektre.

Természetesen, ahogy ez a legtöbb termék piacára igaz, a műgyep ára is szerteágazó skálán mozog. A belépő szintet a 4-6000 Ft közötti négyzetméterár jelenti, a közép-árkategória 7-12 000 Ft/nm között mozog. Efelett beszélhetünk továbbá prémium, illetve luxus árkategóriákról. A műfű árakat különféle mennyiségi és főként minőségi szempontok alapján képzik. A mennyiség olyan értelemben számít, hogy a rövidebb állású műfű (10-30 mm) jellemzően olcsóbb a kevesebb anyaghasználat révén, a hosszabb típusok (45-60 mm) pedig értelemszerűen drágábbak. A műfű árak ingadozása azonban inkább a minőségi paramétereknek tudható be.

A legjelentősebb befolyásoló tényező az alapanyag minősége, mivel ez meghatározza a használati funkciót, a szükséges karbantartás mértékét és természetesen a szavatosságot. A specifikus célokra (például sportpályákra) fejlesztett termékeket mindig magasabb műfű árakon kínálják. A funkciók mellett lényeges szempont az extra védőrétegek, anyagok alkalmazása is. Egyes műfüvek átlagon felüli UV álló, kopásálló, vízáteresztő tulajdonságokkal bírnak, de léteznek gondozás-mentes, állatbarát, környezettudatos termékek is. Végül az esztétikai minőség is meghatározó, ezért az egészen élethű műfüvek drágábbak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük