A tökéletes parketta mindenkinek mást jelent

parketta

Napjainkban a hideg- és melegburkolatok típusai között kutatva könnyű elveszni. Ezért érdemes tisztában lenni a legfontosabb tulajdonságokkal. A legfontosabb alapelv, hogy személyes igényeinknek és az adott helyszíni paraméterek alapján válasszunk burkolatot.

A hidegburkolatokkal ezennel nem kívánunk foglalkozni (majd másik cikkünkben), hanem a parketták leggyakoribb típusait vesszük sorra. Alapvetően elmondható, hogy azokat a padlózatokat nevezzük parkettának, amelyek fából, illetve részben fából készülnek, de mindenképpen fahatásúak. Korábban a parketta kizárólag tömörfából készült, napjainkra azonban sokféle technológiát kifejlesztettek ki azért, hogy univerzális tulajdonságokkal bíró, tartós és akár elérhetőbb árú alternatívákat is kínálni tudjon a piac. Az alábbi lista reményeink szerint nagy segítséget nyújthat az elérhető parketta típusokról.

Tömörfa: tagadhatatlan, hogy az igazi fából készült burkolatok jelentik a melegburkolatok csúcsminőségét. A tölgy, kőris, fenyő a legnépszerűbb kategóriát jelentik, mivel esztétikusak és tartósak. Azonban tény, hogy meglehetősen drága beruházást jelentenek. Alapvetően svéd, hajó, mozaik, valamint csaphornyos változatokról beszélhetünk.

Vinyl és laminált parketta: a vinyl teljesen szintetikus anyagból készül, a laminált padló pedig egy részben préselt faanyag, részben műanyag. Ezek a „hibrid” típusok rendkívül népszerűek, mivel kedvező áruk mellett nagy választékban elérhetőek, és egészen élethűen tükrözik a fa látványát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük