Kábítószerültetvényt találtak egy táborfalvi férfi pincéjében

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek egy táborfalvi férfit, akinek pincéjében 252 tő vadkendert találtak a kecskeméti rendőrök – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Benedek Dávid tájékoztatása szerint a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a 29 éves gyanúsítottnál házkutatást tartottak, amelynek során az ingatlan melléképületében egy polcrendszer alatt elrejtett, pincébe vezető lejáratot fedeztek fel.
A föld alatti helyiségben 40-100 centiméter magasságú, 252 tőből álló cannabis indica ültetvényt találtak. A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer segítette. A lefoglalt virágzó, aratás előtti állapotú növények az előzetes szakvélemény szerint kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, melynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.
A nyomozás adatai szerint L. Máté több alkalommal értékesítette is a kábító hatású anyagot és vele szemben felmerült a bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja is, amelyet a gyorsteszt pozitív eredménye alátámasztott – tette hozzá a sajtóreferens.
Jelezte: a férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, őt a Kecskeméti Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük