Tizenkét millió dolláros sportautót árvereznek augusztusban

Tizenkét millió dollárra (3,3 milliárd forint) becsülték azt a McLaren F1 sportautót, amelynek az RM Auctions és a Sotheby’s augusztusra meghirdetett kaliforniai árverésén fognak új tulajdonost keresni.

Ebből a típusból a McClaren mindössze 63 darabot gyártott le 1992 és 1998 között. Abban az időben egy ilyen autó elkészítése nagyjából három és fél hónapot vett igénybe – idézte fel a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.
A kaliforniai Monterreyben augusztus 13-án árverésre kerülő autóritkaság 1998-ban készült, és a szakértők szerint legkevesebb 12 millió dollárért találhat majd új gazdára. 2013 augusztusában 8,47 millió dollárért cserélt gazdát egy ilyen modell.
A McLaren F1 1998-ban vívta ki a világ leggyorsabb közúti autójának címét, elérve a majdnem 390 kilométeres óránkénti végsebességet.
A szupersportautó híres tulajdonosai közé tartozik Jay Leno, a népszerű The Tonight Show című televíziós műsor egykori házigazdája, Ralph Lauren divattervező, Nick Mason, a Pink Floyd dobosa és a brunei szultán.
Az augusztusi árverésen egy floridai magángyűjtemény további 22 autókülönlegességére, köztük Porsche-, Ferrari-, Lamborghini-, Maserati-, Jaguar- és Bugatti-modellekre licitálhatnak a száguldás szerelmesei. Az aukciótól több mint 65 millió dollár összbevételt várnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük